Kursinfo Bob Quinn Teishin 2021



           

           fritt flöde av energi = hälsa och smärtfrihet


Bob Quinn (DAOM)

Gentle Spirit Medicine 


Den mjuka konsten av Teishin


Introduktion till icke invasiv akupunktur enligt Traditionell Japansk Medicin


Om kursen:
Bob Quinn presenterar grunderna för hur man arbetar med en teishin, en av de nio klassiska nålarna som nämns i Lingshu. För dem som är vana vid att sätta in nålar kan det kännas väldigt omvälvande med icke-invasiv nåltekniker. I den här kursen kommer vi att utforska en mängd tonifierande och lugnande tekniker. Deltagarna kommer att lära sig en grundläggande behandlingsrutin som kommer att vara till hjälp när man arbetar med mycket känsliga patienter.
Denna kurs riktar sig i första hand till akupunktörer som vill bredda sitt repertoire av behandlingstekniker.
Deltagarna bör ta med en teishin om de har en; de som ännu inte har teishin kan skaffa en i seminariet. Kurssrpåk är engelska.


Om Bob Quinn:
Bob Quinn, DAOM (Doctor of Acupuncture and Oriental Medicine), undervisar på heltid vid School of Classical Chinese Medicine vid National University of Natural Medicine i Portland, Oregon. Han har arbetat i sin praktik i 20 år med fokus på pediatrik och behandling av kronisk borrelia.
Bob är allmänt erkänd i Nordamerika som en av de ledande lärarna i Sotai system av neuromuskulär omstrukturering enligt Dr. Hashimoto Keizo i Nordamerika.
Han har också drivit utbildningsföretaget Blue Poppy som i elva år har specialiserat sig på traditionell japansk medicin . Detta gav honom möjlighet att studera med många japanska mästare och utveckla ingående relationer med dem.
Av särskilt intresse för detta seminarium är hans åttaåriga relation med Iwashina Anryu Sensei från Morioka, Japan. Mr. Iwashina är en berömd blind utövare som bara har använt teishin i sina behandlingar i nästan 30 år. Innan dess arbetade han i Toyohari-stilen i 13 år och arbetade direkt med Fukushima Kodo, en av stilens grundare.

Sedan 1999 har Bob studerat ett antal japanska akupunkturstilar, särskilt japansk meridianterapi (Shudo- och Toyohari-stilar), Shakujyu-terapi, Koshi-balansering, Yin-Yang kanalbalansering och Dr. Bear-stil. Han har också studerat japanska moxatekniker i stor utsträckning med Junji Mizutani, en känd mästare och forskare. Han har också arbetat tätt ihop med en av västvärldens främsta experter inom kinesisk örtmedicin, Heiner Fruehauf.

Bob beskriver ofta sig själv som först och främst en kroppsarbetare. Han har studerat och tränat shiatsu, traditionell thailändsk massage, Sotai och Qigong Tuina. Han har också mindre exponering för Feldenkrais, Alexander Teknik och Trager-kaross.


Det är väldigt glädjande att få Bob för första gång för ett seminar till Sverige.

Kursavgift: SEK 2600 (inkl moms). Anmälan är bindande och hela kursavgiften inbetalas senast 2 veckor innan kursdatum. Åvbokning fram tills 4 veckor innan kursdatum är grattis, därefter förfaller hela beloppet.
I viss mån kan Teishin köpas på plats (fr SEK 350)

Minimum antal deltagare 15 personer, max 30 personer.


Anmälan till jogi@koyaa.se


Välkommen till en spännande kurs!

bob teishin
Bob Bern
bob more teishins

LÖRDAG 14 augusti 2021

kl 9 - 17 

på Manfrinato Hälsocenter 

Henrik Smiths Gatan 15c,

211 56 Malmö

anmälan till jogi@koyaa.se