Fallstudie Whiplash hjärnskakning           

           fritt flöde av energi = hälsa och smärtfrihet

Fallstudie Whiplashskada/hjärnskakning


En ung elitidrottare sökte för problem med balans, koncentration, ljudkänslighet, konstant huvud- och nackvärk m m efter ett trauma (slag) mot huvudet. Personen blev sjukskriven då den inte var förmåga att jobba, titta på datorskärmar, vistas längre ute i solljus och i bullriga miljöer. Han hade tidigare haft flera hjärnskakningar av liknande trauma.
Då nacken var jättespänd efter slaget mot huvudet valdes att inte jobba manuellt med nacken och ryggraden utan via japansk akupunktur distalt (dvs långt ifrån huvudet och nacken, t ex benen och armar) att skapa en avslappning på bl a sternocleidomastodeus, skalenus och trapecius. Detta reducerade/tog bort huvudvärk i största utsträckning. Smärtan under ögonens rörelse adresserades med hjälp av s k inneryin punkter på låren vilket också minskade samtidigt ljuskänsligheten markant.

Vid 3e och 4e behandling användes en akupunkturteknik enligt den legendariska japanska akupunktören Manaka med hjälp av s k ion pumping cords (twisted-pair cables med en diod i mitten) som kopplas till specifika akupunkturnålar och skapar ett minst sagt kraftfullt energetiskt flöde. Detta gav en väldigt stark sänkning av nackspänning, resterande huvudvärk och andra kvarvarande besvär. Efter 4e behandling kunde patienten återgår till en i stort sätt normal tillvaro.