Kursinfo Japansk Moxa           

           fritt flöde av energi = hälsa och smärtfrihet

Kurs i japansk moxateknik


Denna kurs är både startskottet till efterfrågade introduktionskursen i japansk akupunktur (Kiiko Matsumoto stil/KMS, till höst 2020) såväl som en fristående kurs för akupunktörer som vill vidareutvecklas ett effektivt sätt att behandla och stärka patientens hälsa.
Moxibustion är en oumbärlig beståndsdel av effektiv akupunkturbehandling. Japansk moxateknik kan användas helt utan akupunkturnålar eller för att förstärka en behandlingseffekten av akupunktur.

Moxibustion är en gammal teknik som använder sig av den stark läkande effekt uppvärmd/het gråbo (artemisia vulgaris) har på kroppen. Denna behandlingsform sträcker sig några tusen år tillbaka i tid och kommer ursprungligen från Kina. Moxibustion kom också till Japan och vidareutvecklades där från och med 1600-talet när Japan mer eller mindre stängde sina gränser. Inom Japansk medicin utvecklades väldigt effektiva varianter av moxa som kräver ett absolut minimum av gråbo användning (trådmoxa t ex) med en maximal effekt.
En vanlig missuppfattning är att man inte bör behandla kroppsområde som visar s k Hetta (t ex inflammation eller hudåkomma) för det gör man det i japansk moxibustion med stor framgång och goda resultat.
Japansk moxa till motsats från andra moxatekniker och traditioner är användbar i de allra flesta behandlingslokaler då den för moxibustion ofta typiska röklukten minimeras till en doft av doftrökelse.

Kursinnehåll:
Theori
-historie, tillverkning, forskning, moxatekniker och -kvalité
Praktisk
-Okyu (direktmoxa dvs trådmoxa, riskornsmoxa)
-kyutushin (nålmoxa/ösmoxa på nål)
-konmoxa (med och utan underlag)

Vi kommer att öva att ge stärkande behandlingar för t ex immunförsvaret, behandlingar av hudåkomma som t ex akne med hjälp av moxa, behandlingar av svullnader och inflammerade område som t ex bursit m m.

I kursen ingår ett kompendium, 4 dels starter-kit (kobayashi-rohu 5g, kobayashi moxapaste, premium japansk rökelse, moxa rullningsplattor i kork, totalvärde ca 350kr) fika samt kurscertifikat.

Kunskapskrav: pågående eller avslutat utbildning inom akupunktur/TCM

Kursledaren Jogi Karpinski är utbildat i japansk akupunktur i både Japan, England och Tyskland.

Minimum antal deltagare 6 personer. Kursavgift 1900kr exkl moms (2,375kr inkl moms)
Anmälningsavgift på 500kr (bankgiro 5115-4607 eller swish 1236443832) som gör anmälan bindande.

Välkomna till en spännande värld inom japansk akupunktur!

Nästa kurstillfälle är

SÖNDAG 19 april 2020 

kl 9 - 17 

på Södra Skola för Kinesisk Medicin

Dalbyvägen 5, 224 60 Lund