Kursinfo Bob Quinn Sotai 2021



           

           fritt flöde av energi = hälsa och smärtfrihet


Bob Quinn (DAOM)

Gentle Spirit Medicine 


Introduktion till Sotai


enligt Traditionell Japansk Medicin


Om kursen:

Sotai är ett genialt, lättlärt japanskt system för neuromuskulär omskolning och strukturell integration som använder medveten andning och mjuka rörelser som utförs under lätt motstånd. Det är en slags homeopati-nära kroppsrörelse som omutbildar kroppen på nytt. Den avlidne Dr. Keizo Hashimoto, en japansk läkare som lyckades uppnå imponerande resultat med dessa enkla verktyg, utformade detta tillvägagångssätt. Ofta kan även kronisk smärta lindras med de enkla principerna i Sotai.

Dr Hashimoto trodde att sann hälsa hade fyra pelare: rätt kost, korrekt andning, korrekt tänkande och rätt rörelse. En Sotai-behandling använder tre av dessa pelare, andetag, sinnet och rörelse. I Sotai utbildar vi kroppssinnet hur man kan röra sig enkelt och utan smärta. Dr. Hashimoto tillbringade många år på att studera olika traditionella läkestilar, och Sotai kom fram ur detta som kulmen på hans år av arbete och studier.

I en Sotai-behandling använder utövaren enkla rörelser för att identifiera och avlägsna obehag och stress, varhelst det kan gömma sig i kroppen. En kropp i stress är en kropp som är öppen för sjukdom. Alltid i Sotai rör vi oss från smärta och i riktning mot lätthet. Detta står i kontrast till många andra system där en hård och ofta smärtsam inställning används för att hårdträna områden som har "fastnat". I Sotai omskolar vi själen och kroppen hur man arbetar tillsammans. Effekten av en Sotai-behandling är fantastiskt avslappnande och måste helt enkelt upplevas för att uppskattas. Man kan göra antingen en helkroppssotai-session eller bara några rörelser i kombination med en massage- eller akupunkturbehandling.

Denna kursen riktar sig till alla sorters kroppsterapeuter som vill lära sig nya, enkla, mjuka metoder att behandla kroppen. Kurssrpåk är engelska.



Om Bob Quinn:

Bob Quinn, DAOM (Doctor of Acupuncture and Oriental Medicine), undervisar på heltid vid School of Classical Chinese Medicine vid National University of Natural Medicine i Portland, Oregon. Han har arbetat i sin praktik i 20 år med fokus på pediatrik och behandling av kronisk borrelia.

Bob är allmänt erkänd i Nordamerika som en av de ledande lärarna i Sotai system av neuromuskulär omstrukturering enligt Dr. Hashimoto Keizo i Nordamerika.
Han har också drivit utbildningsföretaget Blue Poppy som i elva år har specialiserat sig på traditionell japansk medicin . Detta gav honom möjlighet att studera med många japanska mästare och utveckla ingående relationer med dem.
Av särskilt intresse för detta seminarium är hans åttaåriga relation med Iwashina Anryu Sensei från Morioka, Japan. Mr. Iwashina är en berömd blind utövare som bara har använt teishin i sina behandlingar i nästan 30 år. Innan dess arbetade han i Toyohari-stilen i 13 år och arbetade direkt med Fukushima Kodo, en av stilens grundare.

Sedan 1999 har Bob studerat ett antal japanska akupunkturstilar, särskilt japansk meridianterapi (Shudo- och Toyohari-stilar), Shakujyu-terapi, Koshi-balansering, Yin-Yang kanalbalansering och Dr. Bear-stil. Han har också studerat japanska moxatekniker i stor utsträckning med Junji Mizutani, en känd mästare och forskare. Han har också arbetat tätt ihop med en av västvärldens främsta experter inom kinesisk örtmedicin, Heiner Fruehauf.
Bob beskriver ofta sig själv som först och främst en kroppsarbetare. Han har studerat och tränat shiatsu, traditionell thailändsk massage, Sotai och Qigong Tuina. Han har också mindre exponering för Feldenkrais, Alexander Teknik och Trager-kaross. Alla dessa terapier påverkar hur han nu närmar sig sin kroppsövning. Alla dessa bitar har kommit ihop i det han kallar Yin Sotai, hans egen träningsstil.
Det är väldigt glädjande att få Bob för första gång för ett seminar till Sverige.


Kursavgift: SEK 2600 (inkl moms). Anmälan är bindande och hela kursavgiften inbetalas senast 2 veckor innan kursdatum. Åvbokning fram tills 4 veckor innan kursdatum är grattis, därefter förfaller hela beloppet.
Minimum antal deltagare 15 personer, max 30 personer.


Anmälan till jogi@koyaa.se


Välkommen till en spännande kurs!

Bob Bern
sotai bob
bob sotai 2

SÖNDAG 15 augusti 2021

kl 9 - 17 

på Manfrinato Hälsocenter 

Henrik Smiths Gatan 15c,

211 56 Malmö

anmälan till jogi@koyaa.se